Elise Rougnø

Elise Rougnø

Denne våren besøker Klokkeklovnene Bekkelagshjemmet i Oslo annenhver uke fra februar til mai. Besøkene er støttet av Stiftelsen Dam og Kirkens bymisjon. Vi er kjempe glade for å kunne samarbeide med den fantastiske kultur– og nærmiljølederen Elise Rougnø.

Hva er din stillingen og dine arbeidsoppgaver på sykehjemmet?

- Jeg jobber som kultur– og nærmiljøleder på Bekkelagshjemmet i Oslo. Mine arbeidsoppgaver går ut på å tilrettelegge for og skape et rikt og variert kulturtilbud der alle kan finne glede i noe - både gjennom en personsentrert tilnærming og i fellesskap med andre, uansett hvilke forutsetninger og/eller bakgrunn personen har.

Bilde

Hva er grunnen til at dere har takket ja til å få besøk fra Klokkeklovnene?

- Flere av våre samarbeidspartnere har hatt besøk av Klokkeklovnene tidligere, og var veldig fornøyd med opplegget. Vi takket ja til et besøk for å se om dette kunne falle i smak hos våre beboere. Nå kunne vi gjerne hatt besøk av Klokkeklovnene hver eneste uke.

Hva er dine tanker omkring klovn i eldreomsorgen/demensomsorgen?

- Min første tanke var «er ikke dette litt barnslig?», det er definitivt ikke min tanke nå. Den røde nesen gjør at det første møte blir ufarliggjort. Det er fargerikt, det er lekent, det er varme og omsorg. Klovnene spiller på sansene. De er raske til å tilpasse seg hvert enkelt menneske og deres behov.

Bilde

Hva slags møter oppstår i møte mellom klovner og eldre?

- Ingen mennesker er like. Det følte jeg Klokkeklovnene tok på alvor. Beboerne kunne reagere med alt fra å bli helt stille, le og bli skeptiske - til å spørre «er dere kommet for å underholde?» og si «velkommen til meg». Klokkeklovnene grep situasjonen og hele møte ble tilrettelagt slik at det skulle passe hver enkelt beboer. Beboere som ikke kunne se fikk høre, beboere som ikke kunne høre fikk se, og beboere som hverken kunne se eller høre fikk kjenne. Det ble rørende møter, morsomme møter, korte møter og lange møter.

Hvordan er det å ha besøk av klovnene under en pandemi?

- Det har vært veldig fint å få besøk av klovnene under en pandemi. Mange av kulturtilbudene på huset ble avlyst da det ikke var mulig å gjennomføre de på grunn av smittevernshensyn. Da betydde møtene med Klokkeklovnene ekstra mye. Når klovnene kom på avdelingene ble det liv og røre igjen.

Bilde

 

Siste saker
Jeg opplever at de føler seg glade, de nyter at noen fargerike kommer for å treffe dem.
Les mer
- det finnes liv, muligheter og fantasi bak en demens diagnose.
Les mer
Jeg synes at prosjektet på en fin måte vektlegger verdien i levet liv og det vakre i det uperfekte.
Les mer
Powered by Cornerstone