Intervju med aktivitør Lucie Bubnova på Nesoddtunet sykehjem.

Intervju med aktivitør Lucie Bubnova på Nesoddtunet sykehjem.

Noen møter er svært varme og rørende. Det gjelder ofte besøk på enkelte rom der beboerne ikke kommer seg til felles aktiviteter hverken på avdelingen eller på sykehjemmet.

Intervju med Lucie Bubnova

Klokkeklovnene har besøkt Nesoddtunet siden høsten 2021 og jevnlig hele våren 2022.  Vi har hatt et godt samarbeid med aktivitør Lucie, og stilte henne noen spørsmål i etterkant av våre besøk for å høre litt mer hva hennes tanker er omkring vårt arbeid og hennes opplevelser av våre besøk.

 

Hva er din stilling og dine arbeidsoppgaver på sykehjemmet?

Jeg jobber som Aktivitør og frivillighetskoordinator på Nesoddtunet sykehjem. Mine hovedoppgaver er å kartlegge behov og planlegge og gjennomføre aktiviteter enten selv eller i samarbeid med de frivillige eller andre aktører. Så har jeg ansvar for sosiale medier.

Intervju med aktivitør Lucie Bubnova på Nesoddtunet sykehjem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva er grunnen til at dere har takket ja til å få besøk fra Klokkeklovnene?

Jeg er relativt ny på huset, så de første besøkene ble avtalt før min tid. Egentlig det å bli med klovnene på avdelingene var en av de første aktivitetene jeg var med på i denne jobben. Grunnen til at vi fortsatte å takke ja til flere besøk er at vi ser og verdsetter verdien av besøkene. Vi har en del ulike aktiviteter på huset, men en ting kunne vi alltid ha mer av … og det er latter. 

 

Hva er dine tanker omkring klovn i eldreomsorgen/demensomsorgen?

Uten å ha sett selv hvor fantastisk givende besøkene er, ville jeg nok være noe skeptisk til å ha klovner i eldreomsorgen. Men det må sies at klovnene er faglig dyktige og deres tilnærming til beboerne tar utgangspunkt i øyeblikkelig situasjon og behov. Selv om hovedsakelig er klovnenes opptredener morsomme, går de over til en alvorlig samtale om situasjon krevet det. Og som regel klarer de å lette på stemningen og det kommer en liten (eller en stor) smil til slutt likevel.

Så er det noe med den nesa som gjør at du rett og slett må smile når du ser den.

Intervju med aktivitør Lucie Bubnova på Nesoddtunet sykehjem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan responderer de eldre på å få besøk fra to klovner?

De fleste er nysgjerrige og synes det er morsomt og hyggelig å få et besøk av klovner. Deres tilstedeværelse gjør noe med stemningen i rommet eller i gangene blant ansatte for den saks skyld. Noen beboere synes det var gøy og andre får latterkramper. Og de som ikke vil være med på leken, får være i fred. Men det skjer svært sjeldent.     

 

Hva slags møter oppstår i møte mellom klovner og eldre?

Det varierer noe. Hovedsakelig er det morsomme og underholdende samtaler som utvikler seg av noe som ble sagt i rommet. Samtalene kan bli til en sang eller til og med til en sittedans. Klovnene har ikke et forhåndsforberedt program. De tar utgangspunkt i situasjon slik den er på avdeling/rom der og da. Av og til er det noen av beboerne som tar styring og drar besøket i en retning. Det er alltid gøy å se.

Noen møter er svært varme og rørende. Det gjelder ofte besøk på enkelte rom der beboerne ikke kommer seg til felles aktiviteter hverken på avdelingen eller på sykehjemmet. Du ser at øynene lyser opp når vi kommer inn på rommet og blikket er fylt med glede og takknemlighet. Det er noen rørende øyeblikk.

Syns du dette var fint å lese om. Du kan støtte vårt arbeid slik at vi kan nå flere eldre som bor på sykehjem. En klovn kan gi mennesker som opplever seg maktesløse i en situasjon en følelse av å få makten tilbake. Oppleve mestring og mening og at de er til nytte, fordi en klovn trenger alltid hjelp.

Vipps:80656

 

Siste saker
- Når kommer de rare med rød nese tilbake?
Les mer
Når vi møter mennesker på sykehjem er det ikke fordi vi nødvendigvis ønsker å få dem til å le.
Les mer
Powered by Cornerstone