Pårørende kurs i Rauma

Pårørende kurs i Rauma

- Mange pårørende har nok mange ensomme dager og et vanskelig tema å snakke om. Da er en sånn workshop både god og nyttig tror jeg. (kursdeltaker)

I over 12 år har vi hatt ukentlige møter med personer med demens som bor på sykehjem. Nå mener Klokkeklovnene det er på tide å dele kunnskapen vår med så mange som mulig!

Gjennom 10 år har vi også kjørt kurs på sykehjem over hele Norge. Dette har vi kalt Klokkeklovnenes inspirasjonskurs. 

Kurset er en introduksjon til arbeidet vårt, med formål om å inspirere til nye måter å se og møte beboerne på. Det skal bidra til å bevisstgjøre hvordan du kommuniserer på ulike måter, og hvordan det påvirker de du kommuniserer med. Kurset holdes av gründer og Kunstnerisk leder av Klokkeklovnene, Patrick van den Boom, som har over 20 års erfaring som klovn i eldreomsorgen og som holder kurs over hele Europa i dette.

Vi har nå lansert et lignende kurs for pårørende hvor vi ønsker å dele av vår erfaring.

Sårbare mennesker som lever med demens opplever ofte uro og forvirring. God og tydelig kommunikasjon kan bidra til at hverdagen for disse menneskene blir bedre.

Pårørende kurs i Rauma

 

I uke 21 hadde vi vårt første pårørende kurs i samarbeid med Demensforeningen i Rauma støttet av Stiftelsen Dam. Her er noen tilbakemdlinger fra kursdeltakerne.

 - Det som jeg tar mest med meg videre er viktigheten av bevisst å oppnå kontakt, og å «møtes» i den verden den enkelte er og unngå å skape stress. Bare være der uten nødvendigvis å føre en samtale.

 - Har fortalt, og forteller gjerne videre om klokkeklovnene. Demens er vel en sykdom som fortsatt er altfor mye tabubelagt. Mange pårørende har nok mange ensomme dager og et vanskelig tema å snakke om. Da er en sånn workshop både god og nyttig tror jeg.

- Han satte fokus på så mye viktig og ga meg påminnelser til hjelp i kvart møte med mannen min og andre på avdelingen. Og ikkje minst tar jeg med at å puste, være rolig i tilnærming til de som er syke.Veldig god på å vise eksempel på det han sa👍    

- Jeg anbefaler dette fordi det er så viktig at det kommer opp og fram alt som handler om kommunikasjon med demente.
Fint å prate med andre i samme/lignende situasjon og lære av hverandres erfaringer!            
                     

Pårørende kurs i Rauma

 

Om kursets innhold:

Vi har utarbeidet er kurs som består av tre moduler á tre timer, men vi skreddersyr gjerne kurs tilpasset deg og din gruppe. Dette er noen av teamene som vi undersøker i kursene våre.

 

non-verbal kommunikasjon

bruk av humor i kommunikasjon

tilstedeværelse og pust

validering

rollespill hvor deltakerne får oppleve hvordan det er å være mottaker av forskjellig kommunikasjon med de ulike sansene.

 

Verktøy

Vi starter kurset med å snakke om hvorfor vi i Klokkeklovnene gjør det vi gjør. Og vi må bare presisere at pårørende kurset er ikke et kurs for å bli en klovn. Kurset skal gi deg nye verktøy til å kunne møte din kjære på en ny måte.

 

Pust og tilstedeværelse er for oss essensielle verktøy for å kunne møtes. Vi har erfart dette så mange ganger, og opplever at det er en nøkkel for gode møter.

 

Non-verbal kommunikasjon. Hva hvis det ikke lenger er mulig å snakke sammen? Kan vi fortsatt ha en samtale?

Vi tenker at det går an. Vi kan lytte. Lytte bak ordene. 80 prosent av vår kommunikasjon består av kroppsspråk, 15 % følelser og 5 % er ordene. Ofte er det språket som er rammet av sykdommen.

Hvis du har et behov for å snakke bør du være klar over at spørsmål ofte minner mennesker med demens  på at de er syke. Vårt kurs består derfor ikke bare av prat, men også masse lek. Siden det er en så viktig del av vår jobb og våre verktøy som vi ønsker å dele med dere. Det hele er ledet på en trygg måte av en efaren kursholder som ser den enkelte og gruppens behov.

 

Pårørende kurs i Rauma

Er du pårørende og interessert i et kurs. Ta kontakt med vibeke@klokkeklovnene.no.

Vi ønsker å dele av vår kunnskap og erfaring på dette feltet. Sammen med din kunnskap og erfaring kan vi skape gode øyeblikk og møter for din kjære.

Pårørende kurs i Rauma
Siste saker
- Når kommer de rare med rød nese tilbake?
Les mer
Når vi møter mennesker på sykehjem er det ikke fordi vi nødvendigvis ønsker å få dem til å le.
Les mer
Powered by Cornerstone