Visste du at vi i Klokkeklovnene tilbyr kurs og foredrag

Visste du at vi i Klokkeklovnene tilbyr kurs og foredrag

KLOKKEKLOVNENES FOREDRAG

Planlegger du en fagdag for dine ansatte? Hva med et kurs i hvordan bruke humor og non-verbal kommunikasjon i møte med mennesker som lever med demens?

Eller kanskje du trenger å sprite opp ditt seminar med et interaktivt og hjertevarmt foredrag om Klokkeklovnenes arbeid med mennesker som lever med demens?

Alle våre kurs og foredrag holdes av Patrick van den Boom som er grunnlegger av Klokkeklovnene, og som også er vår kunstneriske leder. Han er utdannet klovn i Nederland, og har arbeidet som profesjonell klovn for Care-Clown og Clinic-Clown siden 2001.

I tillegg driver Patrick sin egen internasjonale klovneskole. Patrick underviser grupper over hele europa som spesialiserer seg som klovner i eldreomsorgen.

Visste du at vi i Klokkeklovnene tilbyr kurs og foredrag

 

OM OSS

Med hjertet på nesa møter Klokkeklovnene mennesker på sykehjem med stor respekt, varme, kjærlighet og humor og slik vekker vi glemte smil og gjemte talenter til mennesker med demens som ofte er mye inne i seg selv. Alle som jobber i Klokkeklovnene er scenekunstnere og skuespillere som har spesialisert seg til å bli klovn i helse og i hvordan møte mennesker som lever med demens.

 

Her kan du lese om de ulike tilbudene vi har.

Alle våre foredrag tilbys også digitalt.

 

 Om Klokkeklovnene og vårt fagfelt Klovn i helse 

Visste du at vi i Klokkeklovnene tilbyr kurs og foredrag

 

Visste du at det finnes klovner som jobber på helseinstitusjoner i over 50 land og at dette yrket har eksistert siden begynnelsen av 1900-tallet?

I dette foredraget lærer du om bakgrunnen til klovnen, og om faget klovn i helse og klovn i eldreomsorgen. 

Du får innsikt i Klokkeklovnenes filosofi, i våre arbeidsmetoder.

Vi deler verktøy om det vi har lært gjennom mer enn 20 års erfaring fra møter med mennesker som lever med demens.

Foredraget varer i 30 min.

 

 

 Nonverbal kommunikasjon  

Visste du at vi i Klokkeklovnene tilbyr kurs og foredrag

 

Siden vi vet at 80 % av all kommunikasjon er non-verbal arbeider vi alltid med en stor bevissthet på vårt non-verbale språk. 

Non-verbal kommunikasjon er den som er mest forståelig for mennesker som lever med demens. Vårt arbeid er å se de friske delene bak sykdommen.

I dette foredraget får du innsikt i hvordan vi bruker det non-verbale språket vårt aktivt i møte med mennesker som har demens.

Foredraget er veldig interaktiv og lekent og varer i 30 min.

 

 

Kurs i Pust og tilstedeværelse

Visste du at vi i Klokkeklovnene tilbyr kurs og foredrag

 

Dette kurset handler om å puste og være tilstede i øyeblikket for å bedre kunne møte mennesker som lever med demens. Et møte har ikke den gode kvaliteten som disse menneskene fortjener hvis vi ikke puster. Vi ser på dette som avgjørende. Vi tror at folk som lever med demens, slik egentlig alle mennesker, setter pris på å ha en person som virkelig er der tilstede for dem. Vi har lagt merke til at dette virkelig kan merkes og føles. Er du virkelig der, eller er du i tankene dine? Eller kanskje opptatt med å lage en handleliste? Dette kan selvfølgelig ha forskjellige årsaker. Vi vet at det kan være utfordrende for mange mennesker å besøke sine kjære slektninger. Vi elsker å dele kunnskapen og verktøyene våre.

Kurset varer i 3 timer.

 

Kurs i Lek og letthet

Dette er en del av kjernen i arbeidet til Klokkeklovnene. Møtene våre starter med forberedelser med personalet og vår klovnepartner. Etter det og oppvarming, kropp og stemme er vi klare til å leke. Så vi vil gjøre en mini-versjon av dette med dere alle. Våre møter starter først med å etablere kontakt. Dette kan være et hei ,eller kanskje synge eller noe mer lekent. Så dette er selvfølgelig en del av oppbyggningen til leken. Så er det leken. Vi introduserer flere øvelser som alle gir innsikt i hvordan vi jobber som klovner. Men bare for å være helt tydelig dette er ikke et klovne kurs.Vi introduserer øvelser som er en del av vår filosofi.

For eksempel kunsten å mislykkes (siden mennesker som lever med demens opplever det veldig ofte, mener vi at dette bør være en del av verktøyene dine. Å kunne mislykkes og feire det).

Vi er alle mennesker og vi kan bli hjulpet av mennesker med demens som bor på sykehjem. Som plutselig kanskje føler seg et øyeblikk mindre forvirret eller maktesløs.

Ja, er også en del av dette kurset, og også ja til et nei. Det er mange grunner til at dette er en del av vårt arbeid, fordi når vi hører et nei, må vi høre et ja syv ganger før vi glemmer nei´et.

Tenk deg at du har demens og du glemmer at noen har sagt ja syv ganger...

Kurset varer i 3 timer.

 

Kurs i Musikk og sang

Visste du at vi i Klokkeklovnene tilbyr kurs og foredrag

 

Etter at NRk sin produksjon Demenskoret ble en suksess i Norge forstår vi nå alle kraften i å synge. Vi er veldig glade for at det nå har blitt så anerkjent og blir sett på som noe så viktig når man jobber eller besøker en person med demens. Vi bruker mye sang og musikk i møtene våre, og vi vet at sang er relatert til en annen del av hjernen som kanskje ikke er påvirket av demens. Så en annen måte å fokusere på hva folk fortsatt mestrer.  Forskning har vist at sang er den raskeste måten å møtes på. Vi vet også at ikke alle kan gå i kor. Og fortsatt er det mange måter å synge og lage musikk sammen for de mest isolerte og syke med demens. Vi deler gjerne noen sang-/ musikkverktøy med dere alle. Så dette er et veldig vokal kurs med mange sangleker, øvelser og ekspempler.

Kurset varer i 3 timer.

 

Er du interessert i noen av våre foredrag eller workshop til din forening eller ditt sykehjem ta kontakt med kursholder og gründer av Klokkeklovnene Patrick van den Boom på Patrick@klokkeklovnene.no.

 

Vi ser frem til å høre fra deg!

Siste saker
- Når kommer de rare med rød nese tilbake?
Les mer
Når vi møter mennesker på sykehjem er det ikke fordi vi nødvendigvis ønsker å få dem til å le.
Les mer
Med respekt for det levde liv og historiene som plagg bærer med seg skal Klokkeklovnenes kostymer leve evig gjennom kontinuerlige reparasjoner.
Les mer
Powered by Cornerstone